Sløv computer? Tips til at forbedre ydelsen

Det kan synes som i går, at din pc var klar, få sekunder efter du havde tændt den. Desværre har de fleste computere det med at blive sløve med tiden. Men der er hjælp at hente. Med nogle få simple tips kan du få din pc tilbage i topform. Følger du denne guide, og din computer stadig er sløv, er det måske på tide at opgradere til en ny model. Du kan læse mere om dine finansieringsmuligheder hos Consumer Loans.

Fjern unødige programmer

De fleste pc’er kommer med en masse indbygget software. Der kan være tale om antivirusprogrammer, videoafspillere eller andre værktøjer. Ofte er der tale om prøveversioner, du kan anvende noget tid, inden du bliver tvunget til at købe den fulde version. Men hvis du er som de fleste, har du slet ikke anvendt de præinstallerede programmer.

Du bør derfor sørge for at slette de unødvendige programmer. Ikke nok med at de fylder på computerens harddisk, så har de det også med at starte automatisk sammen med din computer og køre i baggrunden. Dermed trækker de på din computers ressourcer og er med til at gøre den sløv og langsom i opstarten.

Gendan til fabriksindstillinger

Har du slettet al den ligegyldige software, og din computer stadig kører langsomt, er den bedste løsning at starte helt forfra. På både Windows og Mac computere har du mulighed for at gendanne din pc til fabriksindstillingerne. Det vil sige, at alle ændringer, du har foretaget på din computer, slettes. Du kan vælge at beholde dine programmer, men det kan ikke anbefales. Alle dine filer vil blive slettet, så det er ekstremt vigtigt, at du får taget backup af dokumenter, billeder osv., inden du gendanner din computer.

Er din pc stadig langsom efter en gendannelse til fabriksindstillinger, kan der være tale om fysisk skade på f.eks. harddisken. I så fald er du nødt til at investere i en ny computer. En måde at råd til en ny pc på er ved et kviklån. Hvad er kviklån helt præcist? kan du få svar på online, og vurdere, om det er noget for dig.